Barcelona Airport

Er zijn tal van namen die we kunnen gebruiken voor Barcelona Airport. Denk maar eens aan Barcelona Luchthaven of Barcelona International Airport. In de Spaanse taal noem je een vliegveld ‘Aeropuerto’, zij noemen het vliegveld dan ook Aeropuerto Barcelona-El Prat (in de verkorte versie). El Prat staat voor de gemeente waar de Terminals liggen, ongeveer 15 kilometer afstand van Barcelona zelf.

Barcelona is een populaire vakantiebestemming, voornamelijk voor stedenreizen. Niet veel mensen besteden hun drie weken zomervakantie in een stad als er strand in de buurt is. Als je voor een strandvakantie aan de Spaanse kust kiest en je aanvliegt op Barcelona Airport, dan is het ook een goed idee om dagtrips naar Barcelona te organiseren. In deze culturele stad kan je je geheid vermaken.

 

Van 1916 naar 2019

De eerste documenten waarin Barcelona Airport genoemd wordt stammen uit 1916. Ervan uitgaande dat het vliegtuig uit 1916 stamt, mag het dit jaar 103 kaarsjes uitblazen. In deze ruim 100 jaar heeft het bedrijf absoluut niet stil gezeten. Over de jaren heen is Vliegveld Barcelona namelijk uitgegroeid tot een waar internationaal vliegveld waar jaarlijks tientallen miljoenen mensen verwerkt worden. In plaats van uitbreiding door een nieuwe Terminal te bouwen (waar genoeg plaats voor is), heeft het bestuur gekozen voor vergaande moderniseringen.

Door deze techniek van ontwikkeling heeft het vliegveld met succes het aantal reizigers van 1 miljoen in 1963 naar 50 miljoen in 2018 zien groeien. Dat is nogal een prestatie!

 

Parkeren bij Barcelona International Airport

Barcelona International Airport heeft tal aan opties om je auto te parkeren. Het klinkt misschien een beetje vreemd, waarom zou je je auto parkeren bij het vliegveld als je helemaal naar Barcelona gereden bent? Het komt vaker voor dan je denkt dat mensen meer van Spanje willen zien en korte trips naar andere steden maken met het vliegtuig. In dat geval kan je dus goed je auto parkeren bij Barcelona International Airport.

Er zijn tal aan opties, denk bijvoorbeeld eens aan dichtbij parkeren, verder weg, Lang-parkeren of parkeren met je motor. Ook kun je kiezen voor parkeeropties met een valet of shuttlebus. Overdekt of openlucht parkeren is ook iets waar je voorkeur naar uit kan gaan. Kortom, plan je avontuur en maak een uitstapje naar andere Spaanse steden via Barcelona Airport!