Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport

Vliegveld Madrid is het grootste vliegveld van Spanje en ligt in Barajas, Madrid. De hoofdstad is erg populair onder toeristen en wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Vooral de Britten, Duitsers en Fransen zijn dol op Madrid. Vliegveld Madrid heeft zich in de loop der jaren kunnen opwerken tot de nummer zes van Europa.

Wat betreft de maximale capaciteit aan reizigers dat er per jaar verwerkt kan worden, is dit vliegveld met 70 miljoen enorm groot en prominent. Doordat de maximale belasting maar voor ongeveer 70% wordt gehaald, is dit vliegveld nooit overbelast en zijn er bijna nooit vertragingen die drukte gerelateerd zijn.

Ontdek het vliegveld: diensten en faciliteiten

Als hoofdstad van Spanje staat Madrid bekend om haar rijke cultuur en geschiedenis en de vele musea die toeristen kunnen bezoeken. ‘Daar willen wij niet voor onder doen!’, moet het bestuur van Vliegveld Madrid gedacht hebben toen zij het cultuurprogramma opzetten. Als gevolg daarvan kunnen reizigers in de meeste terminals bijzondere kunststukken bewonderen.

Er zijn zelfs een aantal tijdelijke exposities die de ervaring van de reizigers moeten verrijken. Naast de gebruikelijke shop- en eetgelegenheden zijn er ook meerdere VIP Lounges te vinden voor als je rustig wilt werken op je laptop en als je comfortabeler wilt zitten. In de Premium Lounge is zelfs een privé douane checkpoint.

Vertrek en aankomst

Vliegveld Madrid is enorm groot. Om van de ene terminal naar de andere te komen zul je eindeloos moeten lopen. In Terminal T4 wordt zelfs een trein gebruikt om reizigers van de ene naar de andere kant te vervoeren! Met de opening van T4 in 2006 is er wat druk afgenomen van de maximale capaciteit van het vliegveld. Om nog meer te kunnen groeien zal Madrid Airport een aantal praktische zaken moeten aanpakken.

Er zullen meer reizigers getrokken kunnen worden als er meer directe vluchten naar Aziatische bestemmingen beschikbaar zouden zijn. Een ander punt van verbetering is het relatief lage aantal directe vluchten dat op dit moment richting Noord-America gaat. Echter, al met al is er zeel veel keus vanaf Vliegveld Madrid.