Ibiza geografie en geschiedenis

Geografisch gezien ligt Ibiza tussen het Spaanse vasteland en Mallorca in. Ondanks dat Ibiza naast haar grote zus Mallorca erg klein lijkt, is het eiland met haar 575 vierkante meter redelijk groot binnen de ranking van eilanden in de Middellandse Zee. De natuur is gevarieerd. Het eiland heeft zoutpannen, de berg Sa Talaiassa, bossen, kliffen en strand. Samen met Sant Antoni de Portmany is Ibiza-stad de bekendste stad op Ibiza.

Ibiza-stad staat in 2019 al twintig jaar op de werelderfgoedlijst van Spanje. De oude stad met haar oude stadspoort zijn een mooi stukje cultuur en geschiedenis dat zeker op de erfgoedlijst thuishoort.

Hippie en Dance

In de jaren zestig trok Ibiza veel hippies aan. De kunstenaars onder hen vonden inspiratie op het eiland. Het grootschalige wietgebruik heeft waarschijnlijk ook meegeholpen aan de spiritualiteit dat men op Ibiza vond. Later verschoof het zwaartepunt van de hippiecultuur naar grote dancefeesten en optredens van beroemde Dj’s.

Tegenwoordig staat Ibiza daarom vooral bekend om de vele clubs en resorts. Voor wie van strandvakanties met een intens nachtleven houdt is Ibiza de perfecte locatie. De hippiecultuur vind je vooral nog op de vele toeristische hippiemarkten op het eiland. Er lopen bijzondere figuren rond met mooie klederdracht en voor iedereen een lach.

Bereikbaarheid

Goedkope vliegtickets naar Vliegveld Ibiza zijn makkelijk te vinden. Al vanaf 90 euro kun je retour vliegen. Deze goedkope prijzen zijn dan misschien niet goed voor het milieu, voor de feestganger is het beter voor de portemonnee. Vooral alcohol is niet zo goedkoop op het eiland. Het leven wordt wat goedkope naarmate je verder zit van de badplaatsen met resorts.

Overdag vertoeven veel toeristen op de mooie stranden. Mocht je iets anders willen doen dan zonnen en pootjebaden dan is Autohuur op Ibiza Airport een goed idee. Met een auto kan je gemakkelijk van de ene kant naar de andere kant van het eiland rijden en stoppen bij de verschillende bezienswaardigheden.