Bezoek Malaga stad en reis via Malaga Luchthaven

Heb je wel eens van de Costa del Sol gehoord? Dit bekende kustgebied in Andalusië, Spanje, staat bij veel mensen bekend als de ideale plek om op vakantie te gaan. Wat zoek je op vakantie? Vaak is dat zon, zee, strand en een beetje avontuur. Dit alles vind je in de Costa del Sol in overvloed. Mooie stranden, cultuurrijke steden zoals Malaga stad, heerlijk lokaal eten en vriendelijke bevolking. Wat wil je nog meer? Boek daarom je vakantie via Malaga Luchthaven.

Dit vliegveld ligt maar op 8 kilometer afstand van Malaga stad. Als je fan bent van bijvoorbeeld de Romeinse tijd dan kijk je in Malaga je ogen uit. De stad laat namelijk nog steeds invloeden zien van historische veroveraars in het gebied. Kortom, zeker de moeite waard!

 

Een aantal feitjes over Malaga Luchthaven

In 1919 werd Malaga Luchthaven opgericht. Misschien weet je het al, KLM stamt uit hetzelfde jaar en dus kunnen ze samen dit jaar 100 kaarsjes uitblazen. Een bijzonder jubileum voor een vliegveld dat de tand des tijds heeft doorstaan. Malaga Luchthaven is een vliegveld die gestaag groeit en altijd in ontwikkeling is. Vaak is groei goed te zien aan bijvoorbeeld het aantal verwerkte reizigers per jaar. Malaga Luchthaven laat een groei van 7 miljoen reizigers per jaar zien na 10 jaar tijd.

Daar waar in 2009 er nog (maar) 11,6 miljoen mensen van Malaga Luchthaven gebruik maakten, wordt dit aantal voor 2019 geschat op zo’n 19 miljoen. Dat is toch een significante groei! Veruit de meeste passagiers zijn Britten, maar Amsterdam Airport zit ook in de top 10 van goede connecties.

 

De bereikbaarheid van Malaga International Airport

Het komt wel eens voor dat luchthavens worden gebouwd op plekken waar veel ruimte is (voor groei) en daarom bij verstek wat meer afgelegen liggen. Ondanks dat dit bij Malaga International Airport niet het geval is, met maar 8 kilometer afstand van Malaga, heeft het vliegveld toch tal aan snelle en goede verbindingen met de omgeving.

Er gaan stadsbussen, intercity bussen, treinen en zelfs lange afstand bussen vanaf het vliegveld. De erkende taxi’s zijn altijd bij Terminal T3, Arrivals, te vinden en bieden een vast tarief per gereden kilometer. Liever zelf de handen aan het stuur? Er zijn maar liefst zes autoverhuurbedrijven gevestigd in en rondom het vliegveld. Een goede bereikbaarheid vanaf Malaga International Airport is dus gegarandeerd!